Udruženje ROMANIJA u saradnji sa FK Crvena zvezda, organizovalo je dolazak dece iz opština sarajevsko-romanijske regije (Sokolac, Pale, Rogatica i Han Pijesak) na utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Crvene zvezde i kazahstanskog šampiona Kairata iz Almatija.

Utakmica je odigrana na stadionu Rajko Mitić u sredu 28. jula, sa početkom od 20:30 časova, a ekspediciju sa Romanije činilo je 302 mališana sa pratiocima u šest autobusa, organizovanih kroz škole fudbala ove četiri opštine.

Realizaciji ove akcije prethodilo je potpisivanje Ugovora između FK Glasinac 1936 i FK Crvena zvezda kao osnov za sprovođenje celog projekta u kojem su posredovali predstavnici Udruženja ROMANIJA i njihovi članovi iz struktura FK Crvena zvezda.

Decu su pri dolasku na najveći srpski stadion sačekali predstavnici Udruženja ROMANIJA, na čelu sa predsednikom Vinkom Pandurevićem. Naše goste su pre utakmice sačekali obroci i osveženje, a zatim su smešteni na pripadajuća mesta na tribinama kultnog stadiona “Rajko Mitić“. Takođe, obezbeđeni su obroci i za povratak dece i njihovih pratilaca.

Utakmica je završena rezultatom 5:0, a Crvena zvezda se ovom pobedom plasirala u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Spektakl koji su mališani napravili na sinoćnjoj utakmici danas se prepričava na svim meridijanima. Oduševljenje i utisci koje su deca ponela sa ovog meča sigurno će stvoriti novu vrstu entuzijazma kod njih, a osmesi nakon utakmice su najveća nagrada i motiv za nove akcije našeg Udruženja.  

Udruženje ROMANIJA se ovom prilikom zahvaljuje svim učesnicima ovog izuzetno odgovornog projekta, pre svega deci i njihovim roditeljima, trenerima koji su neposredno sprovodili celu akciju, a posebno se zahvaljujemo na podršci, ekspeditivnosti i odgovornosti ljudi sa Romanije, i to: Mladenu Ćirjaniću, Sretku Marjanoviću i FK Glasinac 1936. Na kraju, najveća zahvalnost ide na račun FK Crvena zvezda koja je finansirala ceo projekat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *