Nakon obavljenih ginekoloških pregleda pacijentkinja (03.07.2021.) romanijske regije (opštine Han Pijesak, Sokolac, Rogatica i Pale), u Domu Zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“, od strane lekara specijalista iz Beograda, koje je organizovalo Udruženje ROMANIJA iz Beograda u saradnji sa koordinatorom Udruženja za Republiku Srpsku Milanom Jolovićom – Legendom, usledili su i dodatni pregledi, koji su obavljeni 17.07.2021. godine.

Naime, veliki broj pacijentkinja je izrazio želju i potrebu da budu pregledane, tako da lekari nisu bili fizički u stanju da obave sve planirane preglede dana 03.07.2021. godine, pa su organizovani novi pregledi na koje se javilo 39 pacijentkinja.

Po rečima lekara specijalista dr Sandre Stanić i dr Dragane Milovanović, vrlo je značajno da se na pregled javio veliki broj pacijentkinja, posebno za one pacijentkinje kod kojih su ustanovljeni ozbiljni zdravstveni problemi. Pored obavljenih pregleda u Domu Zdravlja u Sokocu i utvrđivanja dijagnoza, određen broj pacijentkinja je upućen na dodatne ekspertize u bolnicu u Istočnom Sarajevu.

Pacijentkinje su izrazile veliko zadovoljstvo što im je pružena prilika da obave specijalističke preglede u svom mestu življenja.

U slučaju potrebe da se organizuju slični pregledi Udruženje ROMANIJA će u dogovoru sa lekarima specijalsitima i u buduće organizovati pružanje lekarske pomoći građanima svoga zavičaja.

Dr Sandra Stanić, specijalista ginekologije i
akušerstva, DZ Zemun

 

Dr Dragana Milovanović, specijalista ginekologije i
akušerstva, KBC Zemun

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *