U skladu sa čl.13 i čl.14 Statuta Udruženja Romanija, Upravni odbor Udruženja je sazvao Sednicu Skupštine Udruženja, koja je održana 16.12.2023. u Hotelu „M“ u Beogradu. Na Skupštini je prisustvovalo više od polovine registrovanih članova Udruženja, te je Skupština mogla donositi punovažne odluke. 

U skladu sa čl. 14 Statuta, radom Skupštine je rukovodio Predsednik Skupštine prof. Dr Milovan Stanišić, a radno predsedništvo su činili potpredsenik Skupštine, Predsednik Udruženja i Sekratar Udruženja. Skupština je radila prema sledećem usvojenom dnevnom redu:

  1. Izveštaj o radu Udruženja u proteklom periodu
  2. Izveštaj o radu Nadzornog odbora Udruženja
  3. Plan rada Udruženja za naredni period
  4. Razno

Izveštaj o radu Udruženja podneo je predsednik Udruženja general u penziji dr Vinko Pandurević. Nakon podnesenog izveštaja vodila se otvorena rasprava u kojoj je učestvovalo više prisutnih članova Skupštine. Izveštaj o radu Udruženja je jednoglasno usvojen.

Izveštaj o radu Nadzornog odbora podneo je predsednik odbora prof. dr Miljan Vučetić. Nije bilo rasprave o Izveštaju, te je kao takav putem javnog glasanja jednoglasno usvojen.

Plana rada Udruženja za naredni period podneo je zamenik predsednika Upravnog odbora gospodin Obrad Galavić. Nakod predloga vođena je rasprava i predložene su određene dopune koje su zajedno sa predlogom gospodina Obrada Galavića usvojeni jednoglasno. 

Nakon održane sednice Skupštine pristupnicu je potpisalo 20 novih članova Udruženja. Posle završetka sednice Skupštine Udruženja svi članovi Udruženja su prisustvovali zajedničkom ručku i druženju uz prigdan kulturno-zabavni program.

Izveštaj nadzorni odbor

Izveštaj o radu udruženja 2021-2023 odbor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *