Kao što je bilo najavljeno, dana 03.07.2021. u Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu obavljeni su zdravstveni specijalistički pregledi za prijavljene pacijente iz opština Han Pijesak, Sokolac, Rogatica i Pale. Preglede su obavili prof. dr pukovnik Ljubo Minić, neurohirurg – načelnik Neurohirurgije na VMA, dr pukovnik Dušan Bijelić, specijalista ORL – bivši načelnik Klinike ORL na VMA, dr Sandra Stanić, specijalista ginekologije i akušerstva iz Doma zdravlja Zemun i dr Dragana Milovanović, specijalista ginekologije i akušerstva iz KBC Zemun.

Preglede je organizovalo Udruženje ROMANIJA, uz pomoć i saradnju sa Domom zdravlja Sokolac na čelu sa direktorkom dr Adrijanom Stanar i koordinatorom Udruženja za Republiku Srpsku Milanom Jolovićom – Legendom. Svi lekari koji su obavljali preglede bezrezervno su prihvatili poziv Udruženja da dođu na Romaniju i da budu deo humanitarne akcije.

Svi prijavljeni pacijenti su pregledani. Pregledano je oko 70 pacijenata. Posebno veliko interesovanje za preglede bilo je za specijaliste ginekologije i akušerstva. S obzirom da još uvek postoji veliki interes za pregled kod ginekologa, dogovoreno je da navedene doktorice – ginekolozi dođu ponovo 17.07.2021. Detalji o ovim pregledima biće blagovremeno saopšteni.

Udruženje se ovom prilikom zahvaljuje svim lekarima koji su na uštrb svoga slobodnog vremena ili komercijalnog rada u drugim zdravstvenim ustanovama učestvovali u besplatnim pregledima. Takođe, Udruženje se zahvaljuje Milanu Joloviću – Legendi koji je omogućio besplatan smeštaj i boravak lekarima u hotelu „Zlatni Bor“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *