U Beogradu je dana 03.03.2022.godine, u Hotelu M, u organizaciji Udruženja Romanija ogranizovano druženje privrednika romanijske regije koji imaju prebivalište i poslovne aktivnosti na teritoriji grada Beograda. Osnovna ideja za održavanje jednog ovakvog događaja jeste upoznavanje privrednika poreklom sa romanijske regije, a i šire, sa dosadašnjim radom i ciljevima Udruženja, a zatim i povezivanje privrednika radi eventualne međusobne saradnje. Osim toga, ali svakako možda i najvažnije, ovaj događaj je imao humanitarni karakter. Kao što je poznato, Udruženje Romanija je u saradnji sa domovima zdravlja sa teritorije opština Sokolac, Han Pijesak, Rogatica i Pale pokrenulo akciju nabavke medicinske opreme, koja je neophodna za normalno funkcionisanje navedenih domova zdravlja, pa su na ovom skupu prikupljena i značajna novčana sredstva koja će biti namenjena za kupovinu medicinske opreme.

Prisutnima se obratio predsednik udruženja Dr. Vinko Pandurević, koji je sve prisutne upoznao sa radom udruženja, akcijama koje je udruženje do sada sprovelo, zatim o trenutnoj akciji koju udruženje vodi, kao i o drugim planiranim akcijama udruženja. Istovremeno, predsednik se zahvalio svima koji su već uzeli učešće u trenutnoj akciji, a istovremeno je pozvao i ostale da se uključe u rad udruženja i pomognu u akciji nabavke medicinske opreme. Predsednik udruženja se posebno zahvalio šefu Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, gospodinu Mlađenu Cicoviću, koji je od osnivanja podržao rad udruženja, a što je učinio i tokom aktuelne akcije udruženja.

Udruženje Romanija se ovim putem još jednom zahvaljuje svima koji su priusustvovali održanom skupu, kao i svima koji su uzeli učešće u akciji prikupljanja sredstava radi nabavke medicinske opreme, a iz opravdanih razloga nisu bili u mogućnosti da prisustvuju, te još jednom poziva sve zainteresovane, da se uključe kako u trenutnu akciju, tako i u redovan rad udruženja. Istovremeno, udruženje će se potruditi da ovakve skupove organizuje i u narednom periodu kako bi učešće mogli da uzmu i oni koji to ovaj put nisu mogli, a namera je da se uključi što više fizičkih i pravnih lica iz svih krajeva Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *