U okviru sprovođenja akcije doniranja medicinske opreme domovima zdravlja sa područja romanijske regije, Udruženje Romanija je Domu zdravlja “Dr. Zoran Mitrović” iz Rogatice doniralo ultrazvučni aparat Philips, ClearVue 350 Ultrasound System, sa tri sonde. Ispred Udruženja Romanija, ovaj značajan medicinski aparat direktoru Domu zdravlja, Dr. Siniši Milješiću uručili su, Obrad Galavić, potpredsednik udruženja, Velimir Dobrilović i Đorđe Nogoštić, članovi upravnog odbora udruženja i Mladen Đurković, sekretar udruženja.

Nakon prijema ovog vrednog poklona direktor Doma zdravlja „Dr Zoran Mitrović“ doktor Milješić je izrazio zahvalnost udruženju na ovoj značajnoj donaciji, te je najavio da će novi aparat zameniti postojeći koji je star skoro 20 godina i da će novi ultrazvučni aparat služiti za specijalističke preglede pacijenata kardiologije, neurologije, radiologije, stomačnih problema i urologije.

Instalaciju novog aparata u Domu zdravlja izvršili su predstavnici  privrednog društva Medikom iz Bijeljine, kod kojeg je aparat kupljen i koji će i dalje voditi računa o servisiranju ovog uređaja.

Podsećamo, Udruženje Romanija je početkom 2022.godine pokrenulo akciju prikupljanja sredstava radi nabavke i donacije medicinske opreme domovima zdravlja sa teritorije opština Sokolac, Rogatica, Han-Pijesak i Pale. Nakon višemesečne akcije, krajem godine su prikupljena sredstva, kojim je izvršeno plaćanje opreme prodavcu, privrednom društvu Medikom iz Bijeljine. Pored doma zdravlja “Dr. Zoran Mitrović” iz Rogatice, vrednu medicinsku opremu će u narednom period dobiti i domovi zdravlja “Dr. Ljubo Ćeranić” iz Sokoca, kao i “Dr. Milenko Narančić” iz Han-Pijeska.

Na ovaj način Udruženje Romanija je nastavilo da sprovodi ciljeve ustanovljene prilikom osnivanja udruženja, te će i u narednom periodu nastaviti da pomaže građanima, kako u Republici Srpskoj, tako i u Republici Srbiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *