Približava se godina dana od osnivanja našeg Udruženja, koje je u proteklom periodu uspelo da se u potpunosti konstituiše i profiliše kao Udruženje koje je spremno i sposobno da ostvaruje usvojene ciljeve i programske zadatke u skladu sa Statutom Udruženja. Udruženje je delovalo u vrlo složenim društvenim uslovima, kako u Republici Srbiji, tako i u Republici Srpskoj i užem i širem zavičaju iz koga potiče većina članova Udruženja. Glavnu snagu Udruženja činili su njegovi članovi, pre svih oni koji su svojim ugledom, znanjem i sposobnostima doprinosili i doprinose realizaciji skoro svih programskih ciljeva i zadataka. To su pre svega članovi Inicijativnog odbora koji su pokrenuli proces obnove rada Udruženja, kao i članovi Upravnog odbora i programskih saveta Udruženja. Takođe Udruženje je od samog osnivanja naišlo na razumevanje gradskih vlasti grada Beograda i bilo podržano u mnogim programskim aktivnostima. Utemeljenje programskih ciljeva Udruženja koji se tiču promovisanja i jačanja specijalnih paralelnih veza i odnosa Republike Srpske sa Srbijom, Udruženje je našlo u otvorenoj i iskrenoj politici državnih insitucija Srbije, koje su pružali pomoć njenim insitutcijama, kao i ekonomsku i finasijsku pomoć većini opština u Srpskoj.

Udruženje od svih svojih članova, u skladu sa programskim ciljevima koji se tiču integrisanja članstva u društvene i političke tokove u sredini življenja, a pre svega u gradu Beogradu, kao i doprinosa ostvarivanju društvenoj i političkoj stabilnosti u Srbiji, a sve u vezi sa opšteprihvaćenim standardima građanskih, političkih, ekpnomsko-socijalnih i kulturnih prava čoveka, očekuje da u skladu sa vlastitim političkim i ideološkim opredeljenjima izađu na predstojeće predsedničke, paralamentarne i gradske izbore, i na taj način pruže doprinos kvalitetu izbvornog procesa. Udruženje podržava ubrzan ekonomski razvoj Srbije, stabilnost njenih insitucija, kao i regionalni mir i stabilnost. Posebno očekujemo i dalju podršku Srbije dejtonskoj poziciji Republike Srpske i još bolju insitucionalnu, političku i ekonomsku saradnju Srbije i Republike Srpske.

Ovo su prvi izbori u Srbiji od kako je formirano naše Udruženje, kao nestranačko i neprofitno udruženje građana, koje kao celina ne zastupa interese bilo koje političke opcije, ali apelujue na svoje članove da iskoriste svoje biračko pravo i da izađu na predstojeće izbvore i glasaju u skladu sa vlastitom ocenom i procenom ponuđenih predizbornih programa različitih partija i koalicija.

Očekujemo da naši članovi, koji su takođe i članovi i neke od političkih partija, kao i od onih koji to nisu, pruže doprinos regularnosti i uspehu izbornog procesa, kako bi Srbija u ovim vrlo složenim i teškim međunarodnim, regionalnim i unutrašnjim okolnostima očuvala stabilnost, mir i nastavila uspešan ekonomski napredak.

SREĆNO!                                                                                                                                                                                                                                                          UPRAVNI ODBOR UDRUŽENJA ROMANIJA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *