Na festivalu “U svetu Ruskih bajki”, koji je dana 11.01.2024. i 12.01.2024.godine, u organizaciji Ruskog teatra iz Beograda i podršku Udruženja Romanija i lokalnih ustanova za kulutru, održan u Sokocu i Han Pijesku, pored prikaza animiranih ruskih bajki, likovnih i dramskih radionica, deca su imala priliku i da učestvuju na konkursu dečjih likovnih radova.

Nakon prikupljanja radova i iz drugih mesta u kojima je održan festival, nedavno su objavljena imena nagrađenih učesnika konkursa. Među nagrađenima se nalaze i sedmoro dece iz Sokoca i troje iz Han Pijeska.

Nagrađeni su:

Kategorija 4-7 godina:

  • 1. mesto podelili: Miona Šuka, 7 godina, Sokolac, Republika Srpska,
  • 2. mesto podelili: Maksim Bašević, 7 godina, Sokolac, Republika Srpska, Uroš Jovičić, Han-Pijesak, Republika Srpska i Teodora Marić, 7 godina, Sokolac, Republika Srpska,
  • 3. mesto podelili: Luka Cvijetić, 7 godina, Sokolac, Republika Srpska.

Kategorija 8-10 godina:    

  • 2. mesto podelili: Matija Šuka, 9 godina, Sokolac, Republika Srpska i Nemanja Jovičić, Han Pijesak, Republika Srpska,
  • 3. mesto podelili: Viktorija i Emilija Marušić, Han-Pijesak, Republika Srpska i Lazar Cvijetić, 9 godina, Sokolac, Republika Srpska.

Kategorija 11-17 godina:

  • 3. mesto podelili: Jovana Knežević, 11 godina, Sokolac, Republika Srpska

Ovim putem još jednom čestitamo svim nagrađenima, koji će o načinu preuzimanja nagrada i plaketa biti obavešteni na odgovarajući način, u mestu njihovog stanovanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *